Aktuální opatření k Covid-19 platná od 26.4.2021

Video ve ZJ: 


NOVÁ OPATŘENÍ OD 26. 4.

Rozvolňování se uskuteční na základě tzv. BALÍČKŮ.


Balíček 1 

Na základě prvního balíčku jsou již od 12. dubna otevřená papírnictví, prodejny s oblečením a obuví pro děti. Před polovinou dubna se také otevřely zoologické a botanické zahrady v omezeném režimu. Již nakoupíte i potraviny na venkovních trzích. Z prvního balíčku se 26. dubna otevřou venkovní prostory muzeí a expozic.


Balíček 2 

Od 3. května, když nebudou od pondělí 26. dubna známky zhoršující se epidemie. 

Služby péče o tělo v režimu dvou osob. Oba přítomní musí mít negativní test, ochranu dýchacích cest. Kadeřnictví a pedikúra otevřou 3. května bez jakýchkoliv podmínek. 

Fungovat by měly i provozovny péče o zvířata.

O týden později, 10. 5.
se otevře se maloobchod v přísném hygienickém režimu. Na trzích budete moci nakupovat kromě oblečení i vše další. Otevřou se lázně pro lidi, co prodělali covid. Na své si přijdou i milovníci kultury, pro které se otevřou galerie, muzea a památky. 


Balíček 3 

Jestliže bude pod 100 případů na 100 tisíc za posledních 7 dnů. Další služby s ochranou dýchacích cest a s omezením. Svateb a pohřbů už se bude moct venku účastnit na 30 lidí. 


Balíček 4 

Pokud bude pod 75 případů na 100 tisíc za posledních 7 dnů. Otevřou se divadla a koncerty venku v epidemiologickém režimu. Podíváme se i na hrady a zámky, které však budou muset být rovněž v epidemiologickém režimu. Restaurace budou moci otevřít tolik žádané zahrádky, opět ale v přísném režimu. Hotely a penziony se budou dát naplnit až na 25 % možné kapacity. Vše pojede v epidemiologickém režimu a bude potřeba negativní test. Zapomeňte také na noční akce. Sport venku, ve skupinkách po až dvaceti osobách. Na kolektivní sport vevnitř si sice ještě počkáme, ale bude možné uvnitř cvičit v režimu 1:1. Na sportovní akce mohou vyrazit i diváci, bude to ale v epidemiologickém režimu. Svateb a pohřbů se může účastnit 30 lidí uvnitř a 50 venku. 


Balíček 5 

50 případů na 100 tisíc za posledních 7 dnů 

Otevře skoro vše, podmínkou bude ve většině případů test. Otevřou se bazény, sauny a wellness. Podmínkou jsou ale epidemiologická pravidla a test na covid. Užijeme si i divadel a koncertů uvnitř, opět však v přísném koronavirovém režimu a s negativním testem. Stejně tak kin. Občerstvení uvnitř restaurace, když budete mít test na covid a restaurace pojedou v epidemiologickém režimu. Neomezené sportování uvnitř. Bude-li tedy test a vše pojede v covid režimu. Na svatby či pohřby se podívá až 100 lidí dovnitř a na 250 ven. 


Balíček 6 

25 případů na 100 tisíc za posledních 7 dnů.

Ochrana dýchacích cest a další opatření budou upřesněna.


Vytisknout